Home » Locaties

Plek voor 1 groot centraal skatepark

Waar zou zo'n groot skatepark in Leiden neergezet kunnen worden? Skateboarden is nou eenmaal niet geruisloos, ook al gebruik je het gladste beton en de zachtste wielen. Als iemand zo'n plank landt, geeft dat best een klap en omdat andere skaters vette tricks waarderen, zal zo'n harde klap beantwoord worden met een hoop gejuich.

De sfeer in zo'n park is best relaxed en uiteraard trekt zo'n park ook de aandacht van andere urban sporters, zoals BMX'ers, inline skaters en steppertjes. Dus rond zo'n skatebaan hangen vaak meer mensen dan alleen skateboarders. Grote kans dat die mensen naar muziek luisteren en samen iets eten en drinken. Skaten is namelijk meer dan alleen een uurtje trainen. Skateboarden is een lifestyle en daar moet met de skatespot rekening mee zijn gehouden om teleurstelling te voorkomen. Skateboarders reizen de hele wereld over op zoek naar de beste plekken om te skaten, een kwartiertje fietsen naar een goed skatepark is daarom geen probleem.

Suggestie skatespot 1

Parkeerterrein Lugdunum

Wij weten niet van wie dit terrein is, maar het zou een perfect locatie zijn voor een groot centraal skatepark! Ons oog is hierop gevallen omdat dit parkeerterrein vrijwel altijd leeg is. Het ligt op fietsafstand voor geheel Leiden en op loopafstand van het openbaar vervoer. Het terrein wordt omringd door middelbare scholen en bevindt zich buiten de bebouwde kom, dus geluidsoverlast zal er niet snel zijn.


Suggestie skatespot 2

Sportpark Roomburgerpark

Het idee is om een eigentijds en open sportpark van dit park te maken. "Een plek die geschikt is voor sport en bewegen en voor activiteiten van bijvoorbeeld scholen en kinderopvang." In plaats van een skatepark is het plan een jeu de boules baan aan te leggen.  Maar momenteel is er een hoop gesteggel over de financiën en dat hockeyveld. Zet er gewoon een skatepark neer, dan is alles opgelost! 


Suggestie skatespot 3

Werninkterrein

Dit voormalig bedrijventerrein ligt tussen de Rijn, het spoor en het bedrijventerrein Amphoraweg. Vanwege de ligging vlakbij het centrum, aan het water en redelijk dicht bij het station, gaat het herontwikkeld worden. Je kunt  via de enquete op de website van de gemeente ideëen aandragen voor de herontwikkeling, dus meld ff dat je daar een skatepark wil!


N.B. De skatespots hieronder zijn slechts voorbeelden van ideale locaties voor een centraal skatepark: het zijn dus slechts suggesties! Wij willen niemand hiermee boos maken of voor het hoofd stoten, dus mochten deze plekken geen eigendom zijn van de gemeente Leiden, dan verwijderen wij uiteraard deze aangedragen locaties per direct.